Hendrik Groen

In een boekenkast in Schiermonnikoog vond ik een opmerkelijk boek:
Pogingen iets van het leven te makenPogingen om iets van het leven te maken, door Hendrik Groen, 83¼ jaar. Het gaat over de ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord en ik las het in één adem uit. Hoewel de beschreven gebeurtenissen lang niet altijd grappig zijn, valt er heel wat te lachen. Een aanrader!

Op pagina 93 zegt Hendrik: ‘Ik merk dat het schrijven een prettige therapeutische werking heeft: ik ben meer ontspannen en minder gefrustreerd. Misschien ben ik vijftig jaar te laat begonnen, maar daar is nu niets meer aan te doen.’

Het boek heeft de NS Publieksprijs 2016 gewonnen en er is een tv-serie van gemaakt, die vanaf maandag 23 oktober a.s. te zien zal zijn bij Omroep Max. Hendrik Groen (een pseudoniem) schreef als vervolg: Zolang er leven is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *