Nieuwsbrief februari

‘Alleen met het hart kun je goed zien,
het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.’
Antoine de Saint-Exupéry,
Frans romanschrijver en vliegenier

In deze kille, vaak grijze winterperiode kan je soms enorm verlangen naar zon, licht en even op adem komen op een warme plek. En – misschien – ook lekker schrijven zonder zorgen over je dagelijkse besognes. Dat kan! Verderop in deze nieuwsbrief lees je hoe.

Schrijfbijeenkomsten in februari

 • Dinsdag 5 februari, 14.00 – 16.00 uurSchrijflokaal met Mieke, bij ZorgDat, Houtkamp 33, Harderwijk. We gaan schrijven over de ladekast. Hoe ziet jouw ladekast eruit? Wat berg je waar op? Heb je ook lege laden? Genoeg om over te schrijven.
 • De kleine prins achterkaftWoensdag 13 februari,  10.30 – 12.30 uur, Schrijfkring Ermelo, met Hanneke, in De Glazen Serre, Reviuslaan 4, Ermelo. We gaan schrijven aan de hand van het boekje De kleine prins van Antoine de Saint-Exupéry.
  De kleine prins woont op een planeetje met een roos en drie vulkaantjes. Op een dag verlaat hij zijn woonplaats om te zien hoe de rest van het heelal eruit ziet. Een boeiende reis met diepzinnige en idealistische elementen. De schrijver vertelt hoe hij de jonge buitenaardse prins ontmoet in de Sahara. In het gesprek dat volgt openbaart de schrijver zijn eigen visie op de eigenaardigheden van de mensheid. Hij laat de eenvoudige wijsheid zien die volwassenen lijken te vergeten wanneer ze opgroeien.
  Je hoeft het boek niet te kennen om mee te schrijven.

Schrijven in het Stadsmuseum
De schilderijen van Dorien Plaat hangen er niet meer. Er is een nieuwe tentoonstelling over klederdracht ingericht. Er zijn nog geen schrijfworkshops in het Stadsmuseum ingepland. Heb je belangstelling, stuur dan even een mail, dan word je op de hoogte gehouden. En in de volgende nieuwsbrief meer hierover.

Aanbod Schrijven in Italië-1schrijfcollega Ank Rip: Schrijven en wandelen in Veneto

 • Doelstelling: Op een mooie locatie genieten van de Italiaanse cultuur en de mooie steden, het platteland en de Italiaanse keuken.
 • Voor wie? Voor mensen die van schrijven en wandelen houden, lekker willen ontspannen en letterlijk en figuurlijk willen proeven van de Italiaanse keuken en levensstijl. Veneto zien, horen, ruiken, proeven en voelen. Dromen en gepassioneerd raken.
 • Activiteiten: Wandelingen door het Italiaanse platteland, de heuvels van de Montello en langs de rivieren de Sile en de Piave. Creatieve schrijfopdrachten als een manier om in te zoomen op je omgeving en deze te doorgronden (schrijfervaring niet nodig). Eten en drinken op typische Schrijven in Italië-2Italiaanse locaties. Met behulp van afwisselende schrijfopdrachten ontdek je wat je raakt en inspireert in de prachtige steden Treviso en Venetië.
 • Waar? Je verblijft op de locatie: Il Rifugio del Poéta (Schuilplaats van de Dichter) of in hotel Colombo.
 • Wanneer? 2 tot 7 september 2019 of op aanvraag.
 • Groepsgrootte: 4 personen.
 • Kosten: € 425 (vliegreis en maaltijden niet inbegrepen)
 • Voor aanmeldingen neem contact op per mail of bel 06-27084382.
 • Facebookpagina: Wandelen en schrijven in Veneto.

Schrijven over Etty Hillesum
Etty Hillesum was een jonge joodse vrouw. Zij schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog een dagboek en brieven die nog steeds veel gelezen worden. In 1943 overleed zij in Auschwitz.
Schrijfcoach Christine de Vries heeft in 2019 Etty Hillesum als schrijfinspiratie gekozen en biedt kosteloos een jaarschrijftraject aan. Voorwaarde is wel dat je je abonneert op haar digitale nieuwsbrief. Meer weten? Kijk op https://shodo.nl/gratis-schrijftraject-2019.

We hopen je weer te zien bij onze schrijfbijeenkomsten!

Een warme wintergroet van
Mieke van Rinsum en
Hanneke Jongeling

Auteur: Hanneke Jongeling

Veelkleurig leven: autobiografisch schrijven, mandala tekenen, natuur, katten, plantaardig eten, wandelen, yoga, vrijwilligerswerk, dromen en zinvol ouder worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *