Winternieuwsbrief

RegenboogAls alles duister is,
ontsteek dan een lichtend vuur
dat nooit meer dooft,
vuur dat nooit meer dooft
(Lied afkomstig uit Taizé)

Samen schrijven verbindt. Net als luisteren naar elkaar. Tijdens onze laatste schrijfbijeenkomst in Ermelo ging het over licht en donker, dromen, herinneringen en hoop. We keken terug op het bijna afgelopen jaar en vooruit naar het nieuwe jaar. We luisterden naar het lied ‘Als alles duister is’. Als afronding schreven we een gedicht: Dichter bij het licht. Een mooi thema op weg naar Kerst.

Onze schrijfactiviteiten liggen nu even stil maar we zijn alweer volop bezig met

Plannen voor het komende jaar

  • Op donderdagmiddag 9 januari a.s. starten Mieke en Hanneke een nieuwe schrijfserie bij De Maretak Veluwe. Deze stichting biedt mensen met kanker en hun naasten ondersteuning. We gaan schrijven over alledaagse dingen, over ons eigen leven, over wat kanker met je doet. Ook een partner, familielid en/of vriend(in) is van harte welkom. De bijdrage is € 15 voor vier middagen. Mocht dit voor jou een bezwaar zijn, dan is daar bij de Maretak een potje voor. Schroom niet daar gebruik van te maken. Meedoen is belangrijker.
    Aanmelden bij coördinator Ank Bos. De contactgegevens zijn te vinden op https://demaretakveluwe.nl/contact.
  • Schrijf wijzer in de natuur. Heb je een vraag waar je graag antwoord op wil hebben? Is er een situatie in je leven die je wel eens anders zou willen aanpakken? Ank biedt je de gelegenheid samen naar buiten te gaan en de natuur als spiegel te gebruiken voor het schrijven over jouw vraag. Met behulp van creatieve en reflectieve schrijfoefeningen en technieken van het wandelcoachen ontstaan er soms ineens vanuit jezelf verrassende wijze inzichten, waardoor je jouw vraag vanuit een ander perspectief beziet.
  • De eerste zeven schrijfbijeenkomsten van Schrijfkring Ermelo hebben als thema De kleuren van de regenboog. Deze kleuren staan symbool voor de energiecentra in ons lichaam. Ze hebben ieder een eigen betekenis en daarbij behorende levensgebieden. Per keer gaan we één kleur verkennen.
  • Ook het Schrijflokaal in Harderwijk biedt in 2020 weer maandelijks een schrijfbijeenkomst aan. Elke maand is er weer een ander thema. Deelnemers kunnen ook zelf een onderwerp inbrengen.

Wij wensen iedereen gezellige feestdagen en veel schrijfinspiratie in het nieuwe jaar.

Een warme wintergroet van

Ank, Hanneke en Mieke

Auteur: Hanneke Jongeling

Veelkleurig leven: autobiografisch schrijven, mandala tekenen, natuur, katten, plantaardig eten, wandelen, yoga, vrijwilligerswerk, dromen en zinvol ouder worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *