Mieke van Rinsum

Mieke van RinsumOp mijn 12e verjaardag kreeg ik een dagboekje, met een slotje. Dit was het begin van het schrijven. In mijn dagboeken kon ik, vooral in moeilijke tijden, mijn gedachten en zorgen kwijt. En af en toe schreef ik een gedicht.

Tijdens een schrijfweekend bij Christine de Vries werd ik enthousiast voor een andere vorm van schrijven, het creatieve schrijven. Daarna heb ik de gecertificeerde training ‘Luisteren naar je pen’ gevolgd en in april 2011 afgerond. Dit was het begin van het geven van schrijfworkshops in een wijkcentrum.

Nadat ik gestopt ben met mijn werk op een bestralingsafdeling (voor kankerpatiënten) ben ik me meer gaan richten op het schrijven. Ik ging meer workshops volgen en ook zelf geven, o.a. voor mensen met kanker en in een museum.

Als ik jou niet hadVoor het schrijven van korte verhalen heb ik een schrijfcursus bij Gerard van Emmerik gevolgd. Daar heb ik het plan opgevat om mijn verhalen te bundelen en uit te breiden tot een boek. In oktober 2021 is mijn roman ‘Als ik jou niet had’ uitgekomen bij uitgever ‘Elikser’ in Leeuwarden.

Certificaten:
Psycho Energetische Therapie voor mensen met kanker bij William Yang, 2002
Basis workshop ‘Imaginatie’ bij de School voor imaginatie. 2003
Gecertificeerde training ‘Luisteren naar je pen’ bij Christine de Vries. 2011
Basis cursus bij EKR (Stichting Elisabeth Kübler-Ross) in Zutphen. 2011

Contact
Mail naar miekevanr@solcon.nl of bel 06-23831859.