Mijmeren op papier in Dronten en Zeewolde

Ook weleens teveel bezig in je hoofd en te weinig stilstaan bij wat je op dit moment doet? Ook weleens last van je innerlijke criticus, dat stemmetje dat ons voortdurend vertelt dat het beter kan, dat het niet goed genoeg is?
Creatief schrijven schept orde en geeft inzicht.

Elke tweede maandag van de maand schrijven enthousiaste deelnemers in een schrijfcafé in de bibliotheek van Dronten en van Zeewolde. En eens in de maand schrijven bezoekers en vrijwilligers van De Kans in Biddinghuizen prachtige teksten.

Al eens mee geschreven? Nieuwsgierig naar wat er in zo’n schrijfcafé gebeurt?
Kom vooral een keer kennismaken.
Elke bijeenkomst staat op zichzelf, dus je kunt elke maand de keuze maken om mee te doen.
De samenstelling van de groep deelnemers is elke maand anders en verrassend.

Schrijven is anders dan praten. In contact met anderen zijn we altijd bezig met reageren. Schrijven doe je individueel, niet gehinderd door reacties van anderen. Het is een manier om je gedachten te vertragen, om even pauze te nemen. Al mijmerend op papier leg je nieuwe verbanden en soms vind je zomaar een nieuw spoor. Je zult versteld staan waar de pen je brengt.

In de bibliotheken komt de inspiratie voor de verschillende thema’s meestal uit een boek. Met creatieve en soms bedrieglijk eenvoudige oefeningen word je uitgedaagd om woorden te geven aan wat je bezighoudt. Uitwisseling van schrijfsels geeft extra verdieping maar als de tijd nog niet rijp is om je zielenroerselen te delen kun je passen.
Ervaring met of talent voor schrijven is niet nodig, iedereen kan het.

‘Het is moeilijk uit te leggen. Je moet het gewoon een keer meemaken om te weten wat het met je doet’, zo verwoordde een deelnemer aan de schrijfcafés eens zijn ervaring. En zo is het: schrijven in een groep doet met ieder mens iets anders, maar met ieder mens precies dat wat hij nodig heeft.

Van harte uitgenodigd.

Locaties en tijden:
Bibliotheek Dronten: 10.30 tot 12.30 uur
Bibliotheek Zeewolde: 13.30 tot 15.30 uur
Start: 11 september 2023; overige data in 2023: 9 oktober, 13 november en 11 december.
Data 2024: 8 januari, 12 februari, 11 maart, 8 april, 13 mei, 10 juni.
Kosten:  15 euro
Begeleiding, info en opgave:  Truus van Keulen, tvankeulen@solcon.nl of via de plaatselijke bieb.

Data De Kans: zie agenda. Op dit moment zijn er geen schrijfbijeenkomsten gepland.