Kiemkracht

Sneeuwklokjes en krokussenDe lente is het seizoen van een nieuw begin. Tenminste dat lijkt zo. Want alles wat op dat moment boven de grond komt, is allang in stilte voorbereid. Hoewel het in de winter ogenschijnlijk kaal is, gebeurt er van alles in de koude grond. Zaadjes met een enorme kiemkracht bereiden zich voor om hun kopjes te laten zien.

Ook wij mensen hebben kiemkracht, meestal meer dan we ons bewust zijn. Ook bij ons gebeurt er van alles dat onzichtbaar is voor het blote oog, waarvan we alleen de uiterlijke verschijning zien en niet wat ervoor nodig is geweest om tot uiting te komen.

Een mooi woord: kiemkracht. Het heeft de klank van iets kleins dat toch heel sterk is en bovendien al alles in zich heeft van wat het later gaat worden.

Onze talenten beginnen veelal vrijwel onzichtbaar en helaas blijven sommige voor altijd verborgen doordat iemand zich niet kan ontwikkelen of zich niet bewust is van een gave. Het begint ermee dat we onszelf moeten leren kennen, bewust worden van waar ons talenten liggen. Maar dat is niet genoeg. Elk talent heeft oefening en onderhoud nodig.

In het prille voorjaar doen de sneeuwklokjes en de krokusjes alweer hun best om ons het goeie voorbeeld te geven. Aan alles lijkt ooit een einde te zijn gekomen, maar aan alles kleeft een nieuw begin.

Wij wensen je een prachtig voorjaar en een mooi nieuw begin, waarin je opengaat met wat er ergens binnenin je al is voorbereid. Op je kiemkracht kun je vertrouwen.

Steeds
als de bloesems bloeien
en de zon naar me lacht
ben ik dankbaar
voor de lente
die licht en warmte bracht

Steeds
laten de bloesems weten
dat ik nooit moet opgeven
omdat zelfs
de donkerste tijd
uitmondt in nieuw leven

@irmamoekestorm

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *