Schrijven opent luikjes

Met veel plezier sluit ik me aan bij De Schrijfkring. Samen hopen we met de uitbreiding een breed aanbod te creëren en elkaar waar nodig te versterken.

Schrijven is een geweldig middel voor veel dingen.

Grieken en Romeinen gebruikten het schrijven al om tot nieuwe inzichten te komen en een gezonder leven te leiden. Ook in deze tijd wordt schrijven als heilzaam gezien.

Schrijven is een soort middel om je even terug te trekken. Je komt tot rust en onbewust verwerk je van alles. Het werkt verhelderend en het schept orde, je doet het helemaal zelf zonder verstoring van buitenaf. Het helpt je om erachter te komen wat je wilt en wat je voelt. Herinneringen en gevoelens komen boven, het schrijven werkt als een soort luikje naar je innerlijk.

Soms sta je versteld waar de pen je brengt. Je krijgt ineens zicht op iets dat je je voordien niet bewust was. Je legt nieuwe verbanden of herinnert je dingen die je allang vergeten was. Voordat je het weet zit je op een nieuw spoor. En het fijne is dat je er helemaal geen schrijftalent voor hoeft te hebben.

Schrijven, het blijft een klein wonder.

Elke tweede maandag van de maand organiseer ik een schrijfcafé in Dronten en in Zeewolde.  Mieke en Ank verzorgen maandelijks het Schrijfcafe in de bibliotheken van Ermelo en Putten.

Het thema voor deze schrijfsessies komt uit een boek, maar elke deelnemer schrijft een eigen verhaal.

Een deelnemer verwoordde eens over zijn deelname: ‘Wonderlijk wat het oplevert. Je kunt het moeilijk uitleggen, je moet het gewoon een keer ervaren. Daarna wil je steeds weer meedoen.’

Ook zin om je een keer twee uurtjes terug te trekken en je te laten verrassen door je pen?

Van harte uitgenodigd om een keer mee te schrijven op een van de genoemde locaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *