Inspiratie

Boeken, ik kan er niet genoeg van krijgen. En zeker een boek dat gaat over schrijven, kan ik niet laten staan. Heeft iemand een aanrader, dan ben ik de eerste die het (vaak, niet altijd) koopt.
Een voorbeeld is: Ik heb altijd schrijfinspiratie, van Jolanda Pikkaart. Met als ondertitel: …en met dit boek jij ook.
Veel oefeningen ken ik al, maar er zit altijd iets tussen dat verrassend is en dat ik weer in mijn eigen schrijfworkshops kan gebruiken.
Een voorbeeld: Draai het om.
– Wat zou er gebeuren als de bomen niet groeien, maar juist krimpen? Of …- – Als er geen kleuren zouden bestaan, hoe zou de wereld er dan uit zien?Waarschijnlijk kun je er zelf ook wel een aantal verzinnen.

Een idee: wil je je verjaardag eens anders vieren, huur dan één van ons in voor een vrienden-schrijfworkshop. Die kan precies op maat gemaakt worden.

Een nieuw idee: schrijven in de bibliotheek. N.a.v. een boek (dat je niet gelezen hoeft te hebben, om mee te kunnen schrijven) schrijven we over bepaalde onderwerpen. De plannen waren er al langer, maar door de pandemie uitgesteld tot februari 2022. Voor meer info klik hier.

Een zes-woorden verhaal. Jolanda Pikkaart heeft daar ook een bladzijde aan gewijd. Ernest Hemingway schreef ooit: For sale: baby shoes. Never worn.

Mijn zes-woorden verhaal:
Huilend vloog ze, bruinverbrand, alleen terug.

Wie volgt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *