Inspiratie

Boeken, ik kan er niet genoeg van krijgen. En zeker een boek dat gaat over schrijven, kan ik niet laten staan. Heeft iemand een aanrader, dan ben ik de eerste die het (vaak, niet altijd) koopt.
Het laatste boek dat ik aangeschaft heb is: Ik heb altijd schrijfinspiratie, van Jolanda Pikkaart. Met als ondertitel: …en met dit boek jij ook.
Veel oefeningen ken ik al, maar er zit altijd iets tussen dat verrassend is en dat ik weer in mijn eigen schrijfworkshops kan gebruiken.
Een voorbeeld: Draai het om.
– Wat zou er gebeuren als de bomen niet groeien, maar juist krimpen? Of …- – Als er geen kleuren zouden bestaan, hoe zou de wereld er dan uit zien?Waarschijnlijk kun je er zelf ook wel een aantal verzinnen.

Een idee: wil je je verjaardag eens anders vieren, huur dan één van ons in voor een vrienden-schrijfworkshop. Die kan precies op maat gemaakt worden.

Een paar maanden geleden hebben Hanneke en ik een de zoom-workshop bij Christine de Vies gevolgd. In de vorige nieuwsbrief hebben we dat al geschreven. Het was een plezierige bijeenkomst, natuurlijk via zoom, en wij hebben er veel van opgestoken. Maar of we het gaan gebruiken? Het blijkt dat het elkaar lijfelijk zien toch erg belangrijk is. Het had ook onze voorkeur, maar …..in deze tijden konden we toch wat doen. Nu de maatregelen versoepeld worden, kunnen we toch weer workshops geven ‘op de oude manier’. En wie weet, kunnen we het toch nog eens gebruiken.

Een nieuw idee: schrijven in de bibliotheek. N.a.v. een boek (dat je niet gelezen hoeft te hebben, om mee te kunnen schrijven) schrijven we over bepaalde onderwerpen. De plannen waren er al langer, maar door de pandemie is een afspraak in de bibliotheek – op het laatste moment – afgezegd.
We hebben het weer aangekaart en in september hebben we een afspraak met de directeur van de bibliotheek Noordwest Veluwe, om erover verder te praten.

Een zes-woorden verhaal. Jolanda Pikkaart heeft daar ook een bladzijde aan gewijd. Ernest Hemingway schreef ooit: For sale: baby shoes. Never worn.

Mijn zes-woorden verhaal:
Huilend vloog ze, bruinverbrand, alleen terug.

Wie volgt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *